• Blog # 17 Inspriatie Climbing the rope or walking the wire

  16 februari 2012

  Als abseiler of bergbeklimmer geniet je vaak van de meest spectaculaire uitzichten. Het klimmen tot deze indrukwekkende hoogtes vergt moed en doorzettingsvermogen. Soms ben je aan het touwklimmen om naar boven te komen en soms koorddansen om jezelf in evenwicht te houden. En soms gaat dat ook wel eens mis. Net zoals we dat in het leven doen. We nemen grote risico’s om het optimale uit het leven te halen. We doen daarbij wel eens dingen die in de ogen van anderen onverantwoord gevaarlijk lijken. Maar zeg eens eerlijk, is een leven zonder risico’s waard om geleefd te worden?

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 1557 keer bekeken

 • Blog # 16 Het is een tijdje stil geweest

  10 februari 2012

   

  Het is een tijdje stil geweest. Ik had geen zin meer om wat op het doek te zetten. Mijn atelier lag er verlaten en verstoten bij. Dit heeft ettelijke maanden geduurd. Wel ben ik de lessen bij Pauline Bakker blijven volgen. uiteindelijk heb ik gelukkig de inspiratie weer gevonden om het schilderen weer op te pakken. En, veel belangrijker, ik heb ook het plezier daarin weer teruggevonden.

  De tijd dat ik niet veel heb gedaan heb ik gebruikt om na te denken welke richting ik uit wil met mijn werk. Komende periode zal mijn werk nog veel meer een afspiegeling zijn van hetgeen mij bezighoudt en niet enkel en alleen mooie plaatsjes schilderen. Natuurlijk maakt ook het verder experimenteren met nieuwe materialen en technieken onderdeel uit van het volgende stadium van mijn ' ontdekkingsreis'. Zelf ben ik heel benieuwd hoe mijn werk er bijvoorbeeld over twee jaar uitziet. Welke ontwikkelingen ik dan heb meegemaakt en of mijn stijl van werken concreet anders is geworden dan de wijze waarop ik dat nu doe. Ik heb gelukkig een Pauline Bakker achter me staan die mij zo nu en dan door mijn eigen grenzen heen duwt.

  Ik heb er in ieder geval weer heel erg zin in.

   

   

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 1492 keer bekeken

 • Blog # 15 Drie daagse workshop schilderen in de Ardennen

  7 september 2010

   

  Afgelopen weekend heb ik voor het eerst meegedaan aan een 3 daagse workshop schilderen, georganiseerd door Pauline Bakker, Ted Groot en Ruud Volkers. De workshop vond plaats in de Belgische Ardennen in het illustere plaatsje Marcourt. Ik kon gelukkig met iemand meerijden en wij kwamen donderdagmiddag al aan. Ik was meteen verliefd op de entourage; een spookachtig Pipi Langkoushuis in een bijna uitgestorven gehucht omringd door bergweiden en bossen. Helemaal leuk! Pauline. Ted en Ruud waren al sinds woensdag bezig geweest om met de juiste meubels en attributen een heerlijk sfeertje in het huis te krijgen. En het resultaat was verbluffend. Er was een bruin café, een filmzaaltje en een prachtig mooie eetkamer. Om de sfeer van het huis optimaal tot zijn recht te laten komen hadden de drie ‘lekkere lieverds’ een aantal platenspelers geïnstalleerd die het huis vulden met de zwoele jazz klanken van Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Frank Sinatra. Heerlijk!
  Ik ben via Paulien Bakker aan deze workshop gekomen. Op maandag volg ik bij haar schildersles en zij had ook de artistieke leiding van het weekend. De catering werd door de mannen gedaan. En geloof me, ik heb drie dagen heerlijk gegeten.
  De eerste dag zijn we langs de Ourthe gaan zitten om daar het landschap te schilderen. Ik had besloten om de kerk als onderwerp te nemen maar kwam er al snel achter dat dit niet mijn ding was. Dus besloot ik ter plekke maar om wat te gaan experimenteren. Uiteindelijk is er dus iets heel anders uitgekomen. Maar wel iets waarmee ik, dankzij de aanwijzingen van Pauline, mijn artistieke grenzen heb weten te verleggen dus het voelde wel goed aan. Tussen de middag kwamen Ted en Ruud met het bamboebarretje langs om ons van een heerlijke lunch te voorzien. Onnodig te zeggen dat we ons dat goed lieten smaken! Aan het einde van de dag, toen we weer bij ons Pipi Langkoushuis waren aangekomen, hebben we alle werken in de tuin op een rij gezet en onder het genot van een hapje en een wijntje besproken. Ik vind dat altijd een van de hoogtepunten van de dag.
  ’s Avonds konden we na het eten nog een film kijken of gewoon even lekker teuten in de bar met een pindaatje en wat alcoholische versnaperingen (rara waar ik te vinden was; de filmzaal of in het barretje LOL).
  Dag twee stond in het teken van berglandschappen. We stonden op een weiland omringd door sublieme bergweide en bossen. Het was wederom weer een prachtige dag dus we hebben genoten van de buitenlucht. Ik besloot nu om het realistisch te houden en te experimenteren met diepte. En ik moet zeggen, ik ben tevreden met het resultaat.
  De laatste dag hebben we aan portretschilderen gedaan. Eerst hebben we ‘geoefend’ door elkaar na te tekenen en ’s middags had Pauline twee modellen geregeld, waaronder de plaatselijke bakker die het poseren zo leuk vond dat hij spontaan drie taarten kwam brengen. Onwijs leuk allemaal.
  Het was dus echt een superweekend. Het leuke is dat je met een groep redelijk onbekende mensen op pad gaat en er gaandeweg een band ontstaat. Ik ben onder de indruk van de moeite die Pauline, Ted en Ruud hebben gedaan om het weekend te laten slagen en het ons naar de zin te maken. En ik heb er zelfs twee nieuwe Catanvrienden aan over gehouden! Al met al dus zeker voor herhaling vatbaar.
   

  Meer informatie over een workshop schilderen in de Ardennen: www.paulinebakker.nl

  Meer foto's van de workshop: http://www.mijnalbum.nl/Album=SDN3EYWQ

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 3271 keer bekeken

 • Blof # 14 - Aiaiai ik voel me weer net een kind in een snoepwinkel!

  2 mei 2010

  Jan Snoek heeft weer een prachtige lijst voor een van mijn werken gemaakt (Fantasy Bird). Zijn kijk op lijsten is net even de 'finishing touch'. Als ik in zijn winkel in Volendam ben voel ik me net een klein kind in een snoepwinkeltje. Zo mooi en zo veel!

  Het ingelijste werk wordt vanaf eind deze maand geëxposeerd in hotel Belle-Vie in Sint-Truiden (België)
  Zie ook: Zie ook: www.jansnoeklijsten.nl
  Of bezoek zijn winkel:
  Jan Snoek Lijsten
  St Jozefstraat 9 A
  1131 DX Volendam
  Tel 0299 322235
  Openingstijden:

  di. t/m vrijdag: 10:00 - 18:00 u
  voorlopig geen koopavond op vrijdag
  Zaterdag 10:00 - 16:30 u

  Lees meer >> | 1 Reactie | Reageer | 2195 keer bekeken

 • Blog # 13 Uitproberen

  26 februari 2010

  Houtskool? Ik HAAT het! Iedere streep die ik zet vervaagt nog voordat ik het kooltje van het papier heb afgehaald. Het zwarte poeder dwarrelt overal heen. Na een houtskooltekening heb ik meer zwart poeder in mijn longen dan de gemiddelde mijnwerker uit de 18e eeuw .
  Ik denk dat ik er gewoon te slordig voor ben. Maar ik volg sinds kort les bij Pauline Bakker in Bergen. Zij stimuleert de laatste weken het houstkool tekenen heel erg dus ook ik kwam er niet onder uit. Tijdens les dus aan de slag met dat afgebrande dennenbos. Vreselijk, de eerste keer voelde ik me doodongelukig. Maar de aanhouder wint en na een aantal pogingingen begin ik er nu toch wel een heel klein beetje aardigheid in te krijgen. Maar het zal waarschijnlijk nooit echt mijn ding worden (Sorry Pauline):-)

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 2856 keer bekeken

 • Blog # 12: werk 'asian' ingelijst

  5 november 2009

  Zwarte fotolijst met dubbele passe-partout en ontspiegeld glas.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 1951 keer bekeken

 • Blog # 11: Nieuwe expositie in Sint Truiden (Belgie)

  4 november 2009

  De trouwe bloglezers onder jullie weten waarschijnlijk al dat ik zo ondertussen 'vaste' exposant ben geworden bij hotel Belle-Vie in Sint Truiden (Belgie). Dit keer heb ik als uitgangspunt een aantal sepiafoto's genomen en daar een aantal acrylwerken bijgezocht.
  Ik vind het dan ook reuze spannend dat er opnieuw zowel mijn fotowerk alsook mijn schilderijen in een expositie hangen. Over de keuze ben ik heel tevreden want de uitgekozen werken passen perfect in het prachtige hotel (het blijft altijd spannend om in Schoorl werk uit te zoeken  voor een hotel in Belgie). Uiteraard wil ik Jan & Chris heel erg bedanken voor deze kans. Het blijft voor mij spannend om mijn werk aan een breed publiek te kunnen laten zien. Een aantal van mijn werken in Belle-Vie zijn voorzien van schitterende lijsten die ik speciaal voor deze gelegenheid heb laten maken door Jan Snoek in Volendam. Dat maakt het werk voor mij helemaal af (vind ik zelf). Maar oordeel zelf maar. Enne,  laat me even weten wat jij er van vindt :)  Website hotel Belle-Vie: www.belle-vie.be
  Website lijstenmaker Jan Snoek: www.jansnoek.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 2017 keer bekeken

 • Blog # 010: uitleg over werk 'The very last flower'

  16 september 2009

  Toen ik in Amsterdam woonde verbaasde ik me ieder jaar weer over de prachtige kleuren van de aangelegde stadsparken en dacht ik bij mezelf: 'wat is de natuur toch mooi'. Nadat ik naar Schoorl was verhuisd kon ik mij helemaal verliezen in de aarde tinten van het Schoorlse bos in de duinen. Daar waren de stadsparken niets bij. Tijdens mijn vakanties in landen als Zwitserland, Luxemburg en Tsjechie realiseerde ik me hoe nietig 'mijn' Schoorlse bossen zijn als ik ze met de pracht en praal van deze landen vergelijk. Hoe sprakeloos zal ik zijn als ik ooit in de gelegenheid kom om naar landen als Canada, Australie of Nieuw Zeeland af te reizen. Of het oerbos in Polen, waar al eeuwen niets aan de natuur is veranderd. Wat wil ik hier mee zeggen? We stellen onze normen bij als het om de natuur gaat. Voor iemand die op 'beton' woont kan een doodgewone rozenstruik net zo bijzonder zijn als de Amorphophallus titanum, de grote stinkbloem uit Indonesie. De allerlaatste bloem hier op aarde zal waarschijnlijk zo droog en dor zijn dat we hem geen blik waardig keuren. Maar de allerlaatste mens zal er met verwondering naar kijken en zijn schoonheid aanbidden! Moeder natuur is belangrijk voor ons. Zij geeft ons leven en zij maakt ons blij en gezond. Laten we haar daarom koesteren.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 3749 keer bekeken

 • Blog # 009: Uitleg werk 'The Colours Of Holland'

  3 augustus 2009

  Met dit werk ding ik in week 32 mee naar kunstwerk van de week. De achterliggende gedachte is een persoonlijk statement. We leven in een veranderende omgeving waarin we meer tolerantie moeten opbrengen om met elkaar een leefbare samenleving te garanderen. Nieuwe meningen en oude normen maken ons dat wel eens onmogelijk en dat vind ik beangstigend want dat tornt aan reeds verworven rechten. We moeten accepteren dat het roodwitblauw van de Nederlandse vlag wellicht hetzelfde is gebleven maar dat de kleuren van de samenleving van dag tot dag veranderen. Laten we met het beste van deze kleuren een potpourri maken wat het kunstwerk 'Nederland' heet....

  Lees meer >> | 1 Reactie | Reageer | 1972 keer bekeken

 • Blog # 008: Uitleg werk 'Streetartist in Paris'

  14 juni 2009

  Met dit werk ben ik heel lang bezig geweest. Het heeft me veel tijd gekost om de stoffige, smoezige ambiance, waarin deze artiest zijn werk doet, vast te leggen zonder het tafereel afstotend te maken.

   

  Ik heb het werk afgerond in mijn meivakantie van 2009. In mijn enthousiasme heb ik het eindresultaat aan de eigenaar van galarie Pod Pertovem in Bno (CZ) laten zien. Hij was ook enthousiast en stelde voor dit werk te exposeren in zijn galerie. Dat heb ik direct gedaan zonder eerst een foto te maken van het resultaat zoals het ie geworden. Wat je nu ziet is dus het resultaat voor de laatste aanpassingen. Na mijn augustus/september vakantie krijg ik het werk weer terug en kan ik alsnog een foto nemen van het eindresultaat. Tenzij het voor die tijd is verkocht natuurlijk.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 2103 keer bekeken

 • Meer blogs >>